Actueel

Open Ateliers Noord

De Open Ateliers Noord bestaat dit jaar 30 jaar. Ooit begonnen als kleinschalige atelierroute op de Nieuwedammerdijk en uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement waaraan dit jaar maar liefst 87 kunstenaars uit Amsterdam-Noord meedoen. We vieren dit in het weekend van 25 en 26 mei tussen 12.00 en 18.00 uur. In totaal doen 87 kunstenaars mee en op het terrein van Halte Zamenhof openen maar liefst 32 ateliers of werkplaatsen hun deuren. De overzichtstentoonstelling bij het SBK (kunstuitleen) op de Asterweg 1A, is al vanaf 22 mei open. Daarnaast zijn er ook allerlei aantrekkelijke activiteiten: workshops voor jong en oud, muziekoptredens, een verhalenvertelster en dichters met muziek. Op de website www.openateliersnoord.nl staat een programmaoverzicht met tijden en locaties.

 

24H Noord

Op 13 april is 24H Amsterdam Noord. Ook op het Zamenhofterrein is veel te beleven van 12:00 18:00. Inmiddels staat het gehele programma op de website van 24H Noord. Kijk  – voor het programma op het Zamenhofterrein – bij Zamen met Kunst.

Dit zijn de deelnemers aan 24H Noord op het Zamenhofterrein

Roelien van Aalderen – schilderen
Lotta de Beus – schilderen
Andrea Boerman – keramiek
Inge van Bogerijen – keramiek
FBVG Fiona Broese – schilderen
Yolanda Döpp – edelsmeden / sieraadontwerpen
Bea Eikholt – wolkunst
Sigrid van Essel – schilderen
Frits Heimans – schilderen
Jan van der Horn – lichtbeelden / geënsceneerde fotografie
Johan Kuin – deux cheveaux garage Ruimzicht
Ad van Liempt – schilderen
Erik Roggeveen – beeldend / hout
Paul Salet – beeldend / hout
Willy Felice Smits – schilderen
Horacio Venturin – sculpturen
Café Zamen

Open Ateliers Noord op 25 en 26 mei 2019

Een nieuwe lente een nieuw geluid, nieuw werk van de kunstenaars uit Noord op 25 en 26 mei 2019, van 12:00 tot 18:00

Het is weer zover! De kunstenaarsateliers in Amsterdam Noord gaan weer open. Het jaarlijkse weekend van de Open Ateliers Noord, afgekort de OAN, vindt dit jaar plaats op 26 en 27 mei. Zo’n 71 kunstenaars (waarvan veel op het halte Zamenhofterrein) zetten de deuren van hun werkplaatsen open en laten hun werk zien. Van keramiek tot beeldhouwwerk, van fotografie tot schilderkunst en van sieraden tot autonome installaties. Bezoek voor meer informatie de website van OAN.

Niet alleen de kunstenaars ateliers zijn open maar ook het SBK (Asterweg 1A) met de Centrale Expositie met het werk van alle deelnemers.
Jong en oud, kunstliefhebber of dagjesmens, iedereen is van harte welkom op 26 en 27 mei mei!

In Noord heb je als bezoeker het gevoel dat er iets te ontdekken valt!